Пасажери в автобус на Юнион Ивкони от Слънчев бряг до София

...
Пасажери в автобус на Юнион Ивкони от Слънчев бряг до София
Коментари Харесай

``Шофьорът заспиваше на волана.`` Пътуване на ужасите с автобус от Слънчев бряг до София |

Пасажери в рейс на  " Юнион Ивкони " от Слънчев бряг до София описаха за кошмарно пътешестване, започнало в 17 ч. в сряда и приключило в 00:30 ч. в четвъртък. Шофьорът е заспивал зад кормилото и на два пъти рейсът тръгвал към мантинелата.

" Оказахме се с водач, който безусловно щеше да ни убие! 50 индивида в рейса. По автомагистралата - първият случай – една жена изпищя – Шофьора, какво правиш?! Той заспиваше на кормилото и се отклони към мантинелата. Това за жалост - с отклонението към мантинелата и заспиващия водач, се повтори малко преди Пловдив. Отново отклоняване вдясно, мантинела на ръба. Този път всички хора се разкрещяха,настана суматоха и всички пищяха да спре на първата бензиностанция. Макар и насилствено спря. Една пътничка отиде да му купи кафе, аз го помолих да слезе да се разведри, само че той избра да дреме на кормилото. Като го видях по какъв начин наподобява, ми призля – той едвам гледаше ", описа във Фейсбук профила си Елеонора Христозова.

" Пътниците настояха да си почине, някои даже предлагаха да спи най-малко час, всички ни беше боязън да продължим още 160 км до София. Една млада двойка даже останаха на бензиностанцията и взеха решение да не не престават, момичето плачеше. От там прибирането ни и оцеляването ни се дължеше на един мъж в автобуса, който седна до водача и му говореше от самото начало, с цел да не заспи още веднъж. Той и още един мъж бяха подготвени да го сменят, да карат вместо него, с цел да ни приберат живи. " - изясни Христозова.

" Този същият водач пое назад в 5.30 сутринта. Като е спал към 4 часа, вместо нужните 8. Точно по този начин очевидно беше тръгнал и с нас, тъй като почивката му на морето е от 13 до 17 ч. " - твърди тя.

" Същият рейс е бил тестван на идната заран, като след Стара Загора, по време на инспекцията, рейсът е ръководен от различен лидер, друг от този, който е пътувал от София, т.е. той не е изкарал целия курс до морето ", съобщи пред Българска национална телевизия Георги Атанасов - шеф на " Юнион Ивкони " ООД.

Шофьорът на рейса е уволнен.

Не мога да кажа, че сигналът на дамата е безпочвен. Тъй като се стараем да бъдем в интерес на нашите пасажери, всички пътуващи в съответния рейс ще бъдат обезщетени - в офисите на компанията против показан билет, заяви управителят на " Юнион Ивкони ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР